Dominika

Dominika Žáková, máma dvouleté dcerky, čerstvá manželka a výtvarnice, která svou barevností dodává už nějakou dobu mému IG feedu pozitivní energii, ale která se nebála mluvit o těžkostech mateřství prvních týdnů po porodu. 

Malířka s přesahem do praktických oblastí. Jako třeba ve svém letošním počinu v národním ústavu srdečních a cévních onemocnění v Bratislavě. Její tvář i něžná energie je takovým pohlazením ke konci roku. Věříme, že i pro vás.

Čím by byla, kdyby nebyla malířkou a jaké 3 goals má na rok 2022? Přečtěte si v našem journal.

náš prosincový girl crush

moji nejbližší mi říkají… kukučka, mamiiii, Domi 

z dětství si nejvíc pamatuji... letá, opekačky pri rieke Váh počas rybačiek, prázdniny so sesternicami a dlhé hodiny strávené pri knihách

když jsem byla malá, nikdy jsme nechtěla… zjesť vajíčko a spievať pred ostatnými

nejlepší rada do života byla... uži si aj tú bolesť, čo život prinesie (sama som si to zinterpretovala ako ‘Teš sa, že prší, lebo by pršalo, aj keby si sa netešila’.) A ešte ‘Ráno múdrejšie večera’.

nejlepší rada do života, kterou chci dát svým dětem bude ... buď láskavá - k sebe a aj k ostatným. A vyššie zmienené!

na mateřství mě nejvíc překvapilo… ako neskutočne rýchlo a zároveň nekonečne pomaly a zároveň neskutočne rýchlo to všetko plynie

nejšťastnější jsem když…som so svojou dcérou a mužom pri mori 

málokdo o mě ví, že...som pred operáciou očí mala viac ako sedmičky dioptrie 

můj oblíbený rituál je...ranné zalievanie kávy v chemexe 

při tvorbě myslím na...vzťahy medzi farbami. A snívam o ďalších obrazoch. A niekedy aj na to, čo treba spraviť doma :)

kdybych nemalovala, byla bych...doktorkou? Morskou biologičkou? Koloristkou videí? Prekladateľkou?

můj nejvíc wild and free moment v životě byl doposud...2017, vtedy ešte poloopustená pláž Pacifico na ostrove Siargao na Filipínach. Žiaden signál, ohlušujúci oceán, chatičky bez okien hneď na pobreží, náhodná zbierka ľudí. 

moje 3 rozhodnutí pro rok 2022 jsou... byť sústredená na daný moment (adieu, multitasking!), viac behávať a splniť si sen- odcestovať s rodinou na dlhšiu dobu k oceánu.

follow

@dominikazakova

wild muse