ecoBirdy & montessori

Znáte ecoBirdy?

Seznamte se!

Cenami ověnčený nábytek z plně upcyklovaného materiálu z recyklovaných hraček, jež dává nábytku unikátní terazzo look. 

Populární židle Charlie s ergonomickým tvarem, bezpečně oblými hranami a dostatečně velkým sedákem vás překvapí po všech stránkách. Je jemná na dotek a díky hladkému povrchu se i lehce omývá. Děti ji díky lehké váze unesou, ale zároveň je dostatečně stabilní, aby se na ně nepřevrhla.

Spolu se stolem Luisa tvoří dokonalou kombinaci pro děti od 1,5 do 7 let a mají využití jak na doma tak na ven. Nábytek díky nadčasovému designu klidně doplní i prostor pro dospělé, například jako konferenční stolek nebo židlička do obývacího pokoje.

PŘEDOBJEDNEJTE SI ZDE

Zázrak jménem ecothylene

Recyklované plastové výrobky mívaly reputaci našedlých, matných a neatraktivních. Tento fakt se ecobirdy podařilo změnit. Po dvouleté studii dosáhli speciálního výrobního procesu, který dodává produktům charakteristický look.

Díky přesnému třídění a high-tech procesům byly schopni vyrobit materiál, který je registrován jako ecothylene. Díky přesné selekci vstupních materiálů není potřeba přidávat žádná další barviva a nové plasty. Výroba je tak výrazně ekologičtější než většina recyklačních procesů pro plasty.

Zároveň materiál umožňuje výrobu produktů v jednom kuse, což zaručuje vysokou pevnost a robustnost a je zároveň 100% recyklovatelný

Jak souvisí ecoBirdy s montessori vzdělávací metodou?

Montessori metodika vzdělávání se zaměřením na batolata a malé děti klade důraz na samostatnost a sebevzdělávání. Metoda, kterou vyvinula v roce 1897 Maria Montessori na základě vědeckých experimentů, se v posledních letech dočkala velkého rozšíření a oblíbenosti u rodičů i učitelů po celém světe. I my této metodice fandíme a líbí se nám její prvky.

Montessori totiž vidí děti jako přirozeně dychtivé po vědění a schopné zahájit učení, pokud jsou obklopeny dostatečně podpůrným a dobře připraveným učebním prostředím.

PŘEDOBJEDNEJTE SI ZDE

1.podporuje rozvoj motorických dovedností

Židle Charlie je navržena tak aby ji uzvedlo i dítě ve věku 18 měsíců. Díky své lehkosti tak umožňuje dětem ji snadno přenášet. Každý roh židle, její rozměr a úhel je navržen tak, aby s ní dítě mohlo lehce manipulovat. Pomáhá fyzickému rozvoji a motorickým dovednostem již v raném věku.

2. povzbuzuje sebe-objevování

Luisa je 360° stupňů bezpečný a víceúčelový stůl, který dětem poskytuje maximální pohodlí a neomezené možnosti sebe-poznávání. Umožňuje samostatné činnosti a buduje nezávislost. Společně se židlí Charlie tvoří ideální prostředí pro interakci a zážitky.

3.smyslové vnímání

Ikonická skvrnitá terazzo struktura ecobirdy navazuje na pricip senzorických podnětů z Montessori. Kontakt s materiálem poskytuje smyslové vstupy, které dětem pomáhají kategorizovat informace. Vzor i textura nábytku poskytuje jedinečné hmatové spojení s recyklovaným materiálem a funguje i jako rané učení k udržitelnému způsobu života.

4. hra venku

Narozdíl od většiny dřevěného nábytku, jsou židle Charlie i stůl Luisa odolné vůči vlivům venku. Snadno se čistí a jsou pevné. Venkovní hra pomáhá malým dětem zlepšit jejich emocionální, fyzické i intelektuální zdraví. Výzkumy ukazují, že kontakt s přírodou má pozitivní vliv na mentální, sociální i kognitivní fungování dětí.