xmas cleansing drink

Pojďme spolu vánočně uklidit tělo. 

Čistící schopnosti a smaragdově zelená barva tohohle drinku vám pomůže udržet balanc během vánočního hodování nebo nastartovat Nový rok. Celerová šťáva je evergreen detoxu, chuťové ho doplňuje zralá hruška a pořádná dávka limetkové šťávy. Věděli jste, že šťáva z citronu nebo limetky je skvělým zdrojem elektrolytů? Elektrolyty jsou esenciální minerály jako je vápník, draslík nebo hořčík, které ovlivňují celou řadu životu důležitých funkcí. Vyvažují například hladinu pH v těle, poskytují štědrou hydrataci a regulují naše svalové kontrakce.

Zázvor je pro mě kouzelnou surovinou především proto, jak moc podporuje flow trávení a proto ani tady nesměl chybět. Na těžkost a nevolnost po bramborovém salátu je to ta nejlepší medicína.

Za ten nádherně smaragdový odstín může the one and only spirulina. Sladkovodní řasa, která je jedinečně bohatým zdrojem minerálů, včetně vysokého obsahu železa nebo mědi. Navíc obsahuje i poměrně slušnou dávku proteinu, má antioxidační a protizánětlivé funkce a slibuje tak zářivou pleť. 

Mám ráda, když má každý recept trochu přesah a víc způsobů uplatnění. Nevyhazujte proto vymačkanou vlákninu ze zeleniny a ovoce. Přidejte do ní dvě vejce, trochu medu a vanilky a udělejte sobě nebo svým dětem tyhle jednoduché placky. Skvěle fungovat budou i na slano v kombinaci se solí a kari kořením. Tenhle drink můžete použít i pro výrobu domácích želé bonbónů v dinosauřích barvách (pro větší děti šťávu trochu oslaďte medem). Pro postup a správný poměr tekutiny vs. želatiny se vraťte k prvnímu dílu vitaminu W - piňa colada gummies. 

Pokud máte odšťavňovač, použijte samozřejmě ten. Pro nás ostatní stačí všechny suroviny kromě spiruliny rozmixovat do husté směsi a pořádně přecedit přes látkové plátno. Spirulinu do šťávy mixuji až na konec, protože chci aby se jemný prášek nezachytil ve vyšťavené vláknině z hrušky a celeru. 

Okouzlit svoje střeva můžete přidáním trochy šťávy z tradičně kysaného zelí. Zní to divně, ale chuťově se to schová i před mlsným dětským jazýčkem.

 

Přeju vám nádherné Vánoce a moc se těším na další dávku vitaminu W v novém roce!

Nezapomeňte si prohlédnout celý recept na videu: