Žaneta

Žaneta, máma 3 dcer - Mayi, Ruby, Miky a žena Honzy.

Má snad nejdelší nohy v Praze a styl, co by jí záviděli i ve Skandinávii. Snad vždy když ji vidím má chill výraz a úsměv ve tváři. Miluje město, ale utíká do lesa. Miluje léto, ale tajně se těší na líné zimní večery doma.

náš zářijový girl crush

Moji nejbližší mi říkají... přijdu si teď víc než kdy dřív definovaná hlavně svými dcerami - a zároveň vím, že takhle fáze pomine dřív, než se naděju…  poslední dobou se mi nějak často stává, že mě na ulici oslovují lidé a komentují počet mých dětí - vždycky jsou to milá slova, která ze mě dělají téměř supermámu, ale to neznamená, že nemám někdy dny, kdy jsem unavená a protivná..  

Z dětství si nejvíc pamatuji... léto! Ať už to bylo na chalupě, u babiček v lese, v rozpáleném sídlišti.. umím si vybavit tu vůni, tu atmosféru nekonečných horkých dní, kdy všechno bylo možné a moje bezstarostnost byla prostoupená vším.

Nejlepší rada do života byla… určitě nemám žádnou mantru, podle které se řídím.. ale nedávno jsem četla tohle a dost to se mnou rezonovalo .. “to jak reagujeme na chování našich dětí, má mnohem víc dočinění s tím, jak se cítíme, než s tím, co děti dělají”. Starat se o svou emocionální pohodu, to je začátek všeho. Být na sebe hodná, kontrolovat jen to, co je v mých silách ovlivnit.. takhle to zní možná jednoduše, ale určitě je to běh na dlouhou trať..

Nejlepší rada do života, kterou chci dát svým dětem, bude…mám tři dcery. Chtěla bych, aby si vážily samy sebe, znaly svou hodnotu, nevázaly ji na nikoho a nic jiného.. Těší mě představa, že až budou dospívat, bude společnost zase o něco dále ve vnímání postavení žen. Můj táta a moje máma nás vždycky vedli k tomu, že si mám stát za svým, neohýbat se autoritám jen pro jejich moc a já jim za to nikdy nepřestanu být vděčná!

Kdybych měla 3 kluky, jejich jména by byla… ani jednou jsme nevěděli, jestli se nám narodí holka nebo kluk. Takže do úplného konce byla ve hře i klučičí jména! Ale přiznám se, že jsem doufala, že je nebudu potřebovat :) Můj táta je ale ze tří bratrů a jejich jména jsou pro naší rodinu taková typická - tak by vlastně bylo krásný, kdyby se historie opakovala.. Myron, Bujtur a Patrik :)

Nejšťastnější jsem když… já jsem šťastný člověk (já vím, zní to jako obří klišé), ale vážně jsem! Ale nejvíc šťastná jsem v přírodě, v lese, u moře, prostě někde, kde můžu dýchat a pozorovat věci kolem z jiné perspektivy…

Ideální večer je… chalupa, léto, takové to podvečerní nízké slunce, holky běhají na hřišti za plotem, pak je naženu do naší velké postele a naprosto jistě usnu společně s nima.

Můj oblíbený rituál je… udělat si ráno matchu a zacvičit si jógu ještě předtím než vypukne celodenní maraton .. nádhera! Strašně ráda bych jednou uměla vážně brzo vstávat a mít tyhle chvilky jen pro sebe, ale zatím je to ranní protažení s Ruby za krkem, kterou to děsně baví! 

Moje nejtajnější přání je… to bych nikdy neprozradila! 

Guilty pleasure pro mě je… když pominu hořkou čokoládu, tuny ořechového másla u večerního netflixu (ale to je spíš jen pleasure), rozhodně přemíra instagramu, kterou se snažím řešit pravidelným “detoxem” na pár měsíců…doporučuju! A utrácení za dětské oblečení! Ale když mám tři holky, které po sobě můžou dědit, tak se to nepočítá, ne?!

Málokdo o mě ví, že… jsem vždycky chtěla zažít éru sedmdesátých let v Americe a prožít přesně to, co Penny Lane v Almost Famous! It’s all happening!!! A že nekriticky zbožňuju seriál Six Feet Under, který jsem viděla nejmíň osmkrát (a rozhodně ne naposled!) O čemž svědčí i to, že Maya je pojmenovaná podle dcery jednoho z hlavních hrdinů..

Nemůžu žít bez... bez kafe a bez krásných zbytečností, které často tak nutně potřebuju, bych to zvládla.. ale ani náhodou bez mé rodiny!!! Honza a holky, ale taky moje máma a táta, ségra, moje spřízněná duše Blanka!  výpisy telefonních hovorů jsou jasným důkazem.. je hodně si volat s mámou asi 15x denně?! 

Můj nejvíc free and wild moment v životě byl doposud… uf, tahle je těžká! Wild and free…Je zvláštní, že si neumím vybrat z těch protančených bezdětných víkendů v mých dvaceti, protože všechno to přebije ten moment, kdy jsem porodila. A s každým dalším porodem se ta intenzita nezměnila! Ten pocit, že jsem máma a že jsem dokázala přivést na svět část mě a Honzy..

Top 3 produkty z nabídky wildmoon jsou... 1.Nepromokavý set s nejměkčí fleece podšívkou - zachraňuje naše upršené dny už druhou sezónu! A teď v lesní školce ho velebím do nebes!! 2. Plovací vesty - to byl zásadní kup letošního léta! Ruby ji prakticky nesundala, a myslím že by v ní ráda jezdila i do kaváren! 3. A pak všechny ty krásné kousky oblečení pro holky, ve kterých jsou prostě TAK roztomilé (už jsem říkala, že se v tomhle ohledu neumím ovládat?? 

follow

@zaneta_zaneta

wild muse