porodní balíček

Porodní balíček: jak pomoci tělu k důkladné poporodní regeneraci.

Přečtěte si příběh zakladatelky značky MALINNA°Dominika Doniga.

 

Na druhý den po porodu jsem po šesti hodinách spánku vstala a utíkala pro Žofku na novorozenecké oddělení. Na noc mi ji vzali z bezpečnostních důvodů. Medikace – při nejmenším 2x podaný epidural – mohli způsobit, moje otupené reakce. Dceru jsem si hned odvezla k sobě. Uklidnilo mě, že celou noc spinkala.

Po příchodu na pokoj jsem pocítila obrovskou žízeň. Služba mi přinesla čaj v půllitrové sklenici a já jsem do ní intuitivně nalila Bitter. Bylo to celkem úsměvné, ani pipetu jsem vůbec nepoužila. Do sklenice jsem ho rovnou nalila asi 3 polévkové lžíce a vzápětí na jeden dech vypila.Asi nikdy v životě jsem necítila takový požitek z pití nějakého nápoje. Ve vyšších dávkách (3-5x denně) jsem pak pokračovala v rámci celého pobytu v nemocnici (5 dní). Po návratu domů jsem pokračovala už s běžnou doporučenou dávkou.

Druhý den na oddělení šestinedělí mě překvapila nepříjemná bolest po nástřihu. Sednout si bylo nemožné. Začala jsem s následující procedurou. Ve sprše jsem nástřih umývala Skin Sérem Lavender pro jeho silné protizánětlivé vlastnosti. Celkem mě překvapilo, že vzhledem k čerstvosti rány, aplikace Séra vůbec neštípala, naopak, příjemně mi ulevila. 

Po osušení jsem na nástřih aplikovala Skin Toner, lehla jsem si si do postele a na ránu přikládala nemocnicí poskytnutý ledový obklad. Tento proces jsem opakovala několikrát za den. Na druhý den mě a i ošetřujícího lékaře překvapilo, jak rychle nástřih bledne, a i to, že si mohu bez problému sednout. V tomto postupu jsem pokračovala v rámci celého pobytu v porodnici, doma pak už bez ledu, až do doby, než  nástřih přestal bolet úplně.

Už po 3 dnech po porodu jsem měla pocit, že napříč jeho náročnosti, jsem plná energie a schopná se plně soustředit na dcerku a svojí rekonvalescenci.

Na základě mých zkušeností a referencí maminek, které produkty zkoušely, jsme výběr do porodního balíčku sestavili takto:

Bitter – ať byl porod jakýkoliv, tělo v následujících dnech čeká množství náročných změn, nemluvě o porodu samotném. V případě medikace (hormony, ATB, léky na bolest), pomůže tělo rychle zbavit a vyloučit jejich pozůstatky. Po mechanickém zásahu (císařský řez, nástřih, ale i přirozené natrhnutí tkání) na postihnutých místech okamžitě vzniká zánět. Bitter pomůže s urychlením hojení a eliminací patogenů, které by mu mohli bránit v hojení. V případě zánětu prsou, nebo jiného typu snížení imunity můžete dávky Bitter opět zvýšit. 

Skin Serum Lavender – využijete na ošetření a rychlejší regeneraci vnějších genitálií, nástřihu apod. Ránu ve sprše umyjete studenou vodou, následně použijete Skin Sérum jako sprchový gal a opláchnete. Serum je vhodně i v případě císařského řezu, kterým při sprchování ránu můžete umýt. 

Skin Toner – můžete aplikovat na genitálie a rány po nástřihu, nebo císařském řezu několikrát denně. Ránu jemně poprášíme a dokud místo neuschne (ideálně i potom) necháme volně na vzduchu.

 

celý maternity set můžete zakoupit zde